КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Помали провизии на Берзата
Среда, 21 Мај 2008

Македонската берза и Централниот депозитар ги намалија провизиите што им ги наплаќаат на тие што тргуваат со хартии од вредност.

 

Македонската берза и Централниот депозитар ги намалија провизиите што им ги наплаќаат на тие што тргуваат со хартии од вредност.
Дневник пишува дека новиот ценовник вчера е одобрен од Комисијата за хартии од вредност.

- Новите тарифници ќе се применуваат од 1 јуни до 1 октомври, по што ќе се направи анализа за да се утврдат ефектите од целокупното поевтинување на услугите и ќе се преиспитаат можностите за ново намалување на надоместоците. Со овој потег, Берзата и Депозитарот ја следат политиката на КХВ, која ги намали надоместоците што ги наплаќа за околу 30 отсто, соопштија од Комисијата.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер