КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570

Што треба да знаете за една Банка, пред да ги орочите Вашите пари

Кои се сопствениците на Банката?
Дали Банката поседува оценка за рејтинг од реномирана и независна агенција?
Како Банката ги инвестира средствата од депозитте на граѓаните?
   ...повеќе...


 

Интервју со д-р Сашо Арсов, Професор на Економскиот факултет Скопје

За светската финансиска криза, причините, последиците, стручната мисла, очекувањата, прелевањето на кризата во Р. Македонија, како и развојот на берзанското тргување кај нас во изминатите години

  ...повеќе...


 

Платен промет со странство - физички лица

Платниот промет во странство може да се реалзира на неколку начина односно постојат неколку финансиски инстутции преку кои што може да се изврши саканиот трансфер на пари. Во основа Банките ја нудат ова услуга во рамките на дирекиците за Платен промет 
Покрај овие начини постојат и други сервиси односно начини за пренос,

  ...повеќе...

Маркетинг стратегијата е сеуште во изработка. Сите правни лица кои сакаат реклама на нашиот сајт, ги очекуваме на нашиот email : Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер