КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Извештај од берза - 2 Јуни
Вторник, 03 Јуни 2008
На денешниот ден на тргување на Македонската берза АД Скопје вкупно се тргуваше со 22 акции...

На денешниот ден на тргување на Македонската берза АД Скопје вкупно се тргуваше со 22 акции, обврзницата за девизни влогови и обврзниците за денационализација (втора, трета, четврта, петта и шеста емисија).

Истргувани се 3.898 акции преку 63 трансакции и обврзници во номинална вредност од 41.768 евра преку 28 трансакции. Вкупно се склучени 91 трансакции и е остварен вкупен промет од 8.353.178,55 денари.

На денешниот ден на тргување Македонскиот Берзански Индекс – МБИ-10 изнесува 5.712,99 и бележи опаѓање за 38,33 индексни поени, односно 0,67 отсто, Индексот на Јавно поседувани друштва – МБИД изнесува 6.370,83 и бележи опаѓање за 15,97 индексни поени, односно 0,25 отсто, а Индексот на обврзници на Македонската берза – ОМБ изнесува 107,98 и бележи пораст за 0,09 индексни поени, односно 0,08 отсто.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер