КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Извештај од берза - 4 Јуни
Среда, 04 Јуни 2008
Истргувани се 10.633 акции преку 131 трансакции и обврзници во номинална вредност од ...

На денешниот ден на тргување на Македонската берза АД Скопје вкупно се тргуваше со 29 акции, обврзницата за девизни влогови и обврзниците за денационализација (петта и шеста емисија).

Истргувани се 10.633 акции преку 131 трансакции и обврзници во номинална вредност од 16.431 евра преку 11 трансакции. Вкупно се склучени 142 трансакции и е остварен вкупен промет од 52.242.071,97 денари.

На денешниот ден на тргување Македонскиот Берзански Индекс – МБИ-10 изнесува 5.675,71 и бележи опаѓање за 1,50 индексни поени, односно 0,03 отсто, Индексот на Јавно поседувани друштва – МБИД изнесува 6.294,87 и бележи опаѓање за 78,53 индексни поени, односно 1,23 отсто, а Индексот на обврзници на Македонската берза – ОМБ изнесува 107,92 и бележи опаѓање за 0,44 индексни поени, односно 0,40 отсто.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер