КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Извештај од берза - 9 Јуни
Понеделник, 09 Јуни 2008

Истргувани се 7.662 акции преку 134 трансакции и обврзници во номинална вредност од 42.109 евра преку 25 трансакции. Вкупно се склучени ...

На денешниот ден на тргување на Македонската берза АД Скопје вкупно се тргуваше со 26 акции, обврзницата за девизни влогови и обврзниците за денационализација (трета, петта и шеста емисија).

Истргувани се 7.662 акции преку 134 трансакции и обврзници во номинална вредност од 42.109 евра преку 25 трансакции. Вкупно се склучени 159 трансакции и е остварен вкупен промет од 25.359.518,03 денари.

На денешниот ден на тргување Македонскиот Берзански Индекс – МБИ-10 изнесува 5.520,95 и бележи опаѓање за 74,21 индексни поени, односно 1,33 отсто,  Индексот на Јавно поседувани друштва – МБИД изнесува 6.211,87 и бележи опаѓање за 33,56 индексни поени, односно 0,54 отсто, а Индексот на обврзници на Македонската берза – ОМБ изнесува 107,66 и бележи опаѓање за 0,39 индексни поени, односно 0,36 отсто.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер