КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Извештај од берза - 23 Јуни
Понеделник, 09 Јуни 2008

На денешниот ден (23.06.2008) на тргување на Македонската берза АД Скопје вкупно се тргуваше со 35 552 акции сo вкупен промет од 33 674 000 денар и 12741 обврзница со промет од 683 000 денари

На денешниот ден на тргување Македонскиот Берзански Индекс – МБИ-10 изнесува 4898,23 и бележи опаѓање за 114,13 индексни поени, односно 2,28 отсто,  Индексот на Јавно поседувани друштва – МБИД изнесува 5500,46 и бележи опаѓање за 294,43 индексни поени, односно 5,08 отсто, а Индексот на обврзници на Македонската берза – ОМБ изнесува 107,16 што значи дека нема промени во однос на 20.06.2008

Интересно е да се напомене дека најмногу акции се истргувани на Макстил, вкупно 24175, а истотака истргуваните акции на Макстил имаа и најголема истргувана вредност од 9 613 000 денари.

Вкупниот промет на берзата изнесуваше 34,357,644.79 денари што е за околу 4,000,000.00 денари помалку од Петокот, ако не се земе во предвид Петочната блок трансакција со акциите на Макошпед во вредност од 98,527,000.00


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер