КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Технометал Вардар нов акционер во Макошпед
Вторник, 24 Јуни 2008
На 23.06.2008, Технометал ги купи од досегашниот акционер Васко Талевски кој повеќе не поседува акции во Макошпед.
Акционерската структура на Макошпед е променета. Со 10.41% од вкупниот број на акции со право на глас Технометал Вардар е нов акционер во команијата. На 23.06.2008, Технометал ги купи од досегашниот акционер Васко Талевски кој повеќе не поседува акции во Макошпед.

Дали ова беше очекуван потег од Технометал кога акциите на Макошпед драстично паднаа на берзата ?
 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер