КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Странските директни инвестиции во 2007 година помали во однос на 2006
Петок, 24 Октомври 2008

Според Државниот завод за статистика, странските директни инвестиции во 2007 година изнесувале 330,8 милиони долари и во однос на 2006 бележат намалување од 19,9 милиони долари. 

Најголеми се дирекнтите инвестиции од Австрија со 90,5 милиони долари, Словенија 53,3 милиони, Бугарија 45,7 и Франција 30,2 милиони долари.

Најмногу странски директни инвестиции имало во секторот Финансиско посредување каде што се вложени 107,2 милиони долари.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер