КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
УНИ Банка - најдобра мала банка во Македонија за 2008 година
Среда, 29 Октомври 2008

УНИ Банка е добитник на овогодинашното признание за најдобра мала банка во Македонија за 2008 година, од угледниот британски економски магазин „Finance Central Europe“.

Според кумулативните податоци за третиот квартал од 2008 година, вкупните банкарски приходи (камати, провизии и курсни разлики) изнесуваат 933,38 милиони денари, што претставува пораст од 38,28 проценти во споредба со истиот период од лани, додека на нето основа порастот на приходите изнесува 27,34 проценти.  Нето каматните приходи за првите девет месеци од годинава се зголемени од 256,59 милиони денари на 338,99 милиони денари или за 32,17 проценти. Вкупните приходи од курсни разлики изнесуваат 242,5 милиони денари и се за 69,52 проценти поголеми од истиот период од лани. Вкупните расходи од дејноста во првите девет месеци се зголемени за 27,54 проценти, споредено со истиот период лани.


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер