КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Бројот на платежни картички за прв пат намален
Кредитни картички
Петок, 14 Ноември 2008
Според официјалните податоци на Народна Банка на Р. Македонија, бројот на платежни картички, од нивното појавање до Септември 2008, континуирано растеше. Бројката достигна до рекордни 1,019,736, но Октомври 2008 е месец кој за првпат бележи пад и бројката на платежни картички изнесува 999,385.

Во табелите може да се видат податоците по месеци за 2008.
Месец
за 2008

Број на платежни
картички

Јануари 

783,648.00

Февруари

834,912.00

Март

868,325.00

Април

893,454.00

Мај

929,492.00

Јуни

961,028.00

Јули

982,947.00

Август

1,001,628.00

Септември

1,019,736.00

Октомври

999,385.00

(Информациите се преземени од Народна Банка на Р.Македонија)

  

 


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер