КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА
Основни податоци за банки
Сабота, 12 Април 2008

Комерцијална банка АД Скопје е една од водечките банки во Република Македонија, четворократен добитник на престижната награда “Банка на годината 2001”, “Банка на годината 2002”, “Банка на годината 2004” и “Банка на годината 2005” што ја доделува реномираното банкарско списание “The Banker”, како и четворократен добитник на наградата за најдобра банка во Македонија за 2004, 2005, 2006 и 2007 година што ја доделува реномираниот њујоршки магазин Global Finance.

Банката располага со широка мрежа на експозитури и филијали, која што во континуитет ја проширува на територијата на целата земја. Деловната мрежа на Банката се состои од 7 филијали (Охрид, Прилеп, Велес, Кочани, Куманово, Струмица, Штип) и 43 експозитура, од кои 28 се лоцирани во Скопје, а останатите низ Републиката. Во функција на извршување брзи и ефикасни меѓународни услуги за своите клиенти, Банката има воспоставено кореспондентски односи со преку 600 банки во 23 земји и контокорентски односи со 55 банки.

Акциите на Комерцијална банка АД Скопје котираат на официјалниот пазар на Македонската берза и претставуваат една од најликвидните хартии од вредност.

Комерцијална банка АД Скопје е со доминантен приватен капитал од 90.90% во вкупниот акционерски капитал и 4.223 акционери.

Превземено од сајтот на Комерцијална Банка.

Комерцијална Банка А.Д. Скопје
Кеј Димитар Влахов 4
П. Фах 563, 1000 Скопје
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Тел. (+389 2) 3107-107
ИНФОЦЕНТАР: Тел. (+389 2) 3296-800
S.W.I.F.T.: KOBSMK2X
Телекс: 51162, 51794


Email : Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
web : http://www.kb.com.mk

 

АДРЕСА И КОНТАКТ 


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер