КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Таки Фити: „Владините мерки се добри, но недоволни“
Петок, 05 Декември 2008

Владините мерки за спас од финансиската криза се добри, но не и доволни. Се однесуваат за сите, а не само за најпогодените сектори, смета професорот и академик Таки Фити.

Затоа предлага конкретни мерки - како поевтина струја во одреден период за реалниот сектор.

Кризата ќе се продлабочува, пари ќе има се помалку, пристапот до кредит ќе биде отежнат, а каматите ќе растат, најави првиот човек на Централната банка.

(преземено од сајтот на СИТЕЛ)


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер