КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Deutsche Borse ја купува Market News International
Понеделник, 22 Декември 2008

Германската берза сooпшти дека е подготвена да плати десет милиони долари за да ја купи финансиската новинска агенција Маркет Њуз Интернешанл со седиште во САД, која е во сопственост на кинеската новинска агенција Ксинхуа.

Купо-продажниот договор би требало да биде потпишат во јануари 2009 година, откако за тоа ќе биде добиена дозвола на германските антимонополски служби.

Маркет Њуз Интернешанл , која пренесува информации поврзани со финансиските пазари, има 85 вработени стационирани на 12 локации во Европа, Азија и САД. 


 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 

Светски берзи

Powered by GLOBAL NET
Банер
Банер