КУРСНА ЛИСТА- НБРМ
29 Декември 2008 -ПОНЕДЕЛНИК
Вал. Куп. Сред. Прод.
EUR

61.1058

61.412961.7200
CHF 40.456740.660040.8633
GBP 63.924964.246264.5674
USD 43.420643.638843.8570
Често поставувани прашања
title Filter     Прикажи # 
# Наслов на текстот Автор Посети
1 Колку време е потребно за реализација на лизинг? 2455
2 Што е поважно, висина на приходи или сопственост на фирма? 2653
3 Како се определува учеството за половни предмети на лизинг? 2457
4 Дали е можен лизинг со помало учество од минималното? 2517
5 Дали корисникот на лизинг може да е вработен на определено време? 2551
6 Кои трошоци се поврзани со склучување на договорот за лизинг? 2558
7 Колкава е каматната стапка кај лизингот? 2302
8 Колку време е потребно за одобрување на лизинг? 2467
9 Дали за лизинг е потребен жирант? 2424
10 Колкав е максималниот период на лизинг? 2465
11 Колкаво е максималното учество за лизинг? 2339
12 Колкаво е минималното учество за лизинг? 2302
13 Дали месечните лизинг рати се фиксни или месечно се менуваат? 2290
14 Што е разлика помеѓу лизинг и кредит? 3886
15 Што се случува доколку поради вонреден настан не можам повеќе да ги плаќам месечните обврски според договорот? 2218
16 Дали лизингот може да се отплати предвреме и под кои услови? 2227
17 Дали плаќањето на последната рата автоматски значи откуп? 2618
18 Како се пренесува сопственоста на предметот на лизинг на корисникот на лизинг на крајот на договорот? 3324
 
Регионални индекси 26.12.2008
 
MBI10

2.062,87 

-1,03

MBID

2.193,08 

+0,19
Crobex

1.758,57

0,00
Sasx-10

1.204,10 

+1,07
Birs

1.000,22

+0,63
Nex20

8.828,64 

+0,84 

Moste

390,32 

+0,21
Belex15

538,42

+2,04
SBI20

3.566,12

0,00
 
Банер
Банер